Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük Akademisi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük Akademisi
 
AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Anime & Manga

Aşağa gitmek 
+4
Emily B. DoUrden
Diane Kruger
Ceza Bilgin
Alassea Snape
8 posters
YazarMesaj
Alassea Snape
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Alassea Snape


Kadın
Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 30
Rp Yaşı : Mercury
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : ölüm yiyen
Animagus : ...
Patronus : ...
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue2/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (2/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePtsi Mart 31, 2008 6:53 pm

ANİME

TARİHÇE:
Osamu Tezuka, Japonya'da çağdaş animenin öncüsü olarak kabul edilir. Genç yaşta 8 mm'lik kamerasıyla küçük animasyonlar çekmeye başlamış ve bu animasyonlarında Walt Disney ve Max Fleischer'ın eserlerinden ilham almıştır. Onun izinden yürüyen sanatçıların yapıtlarıyla anime adı verilen yeni bir stil ortaya çıkmıştır.

Anime tarihi 20'inci yüzyıl başlarında Japon film yapımcılarının Fransa, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'daki animasyon tekniklerini keşfetmesiyle başlamıştır.

Bu dönemde Japonya'da filmlere alternatif bir hikaye anlatımı sunabilen animasyon oldukça popüler olmuştur. Amerika'da filmler ve şovlar için oldukça büyük bütçeler mevcut iken, Japonya'da küçük bir piyasayı ve bütçe, yer, ve aktörlük eksikliklerini de taşıyordu. Batılı aktörlere benzeyen aktörlerin bulunmaması Avrupa, Amerika ve fantezi dünyalarında Asyalı oyuncuların varolmasını imkansız kılıyordu. Animasyonun değişik kullanımları Japonlar'a benzemeyen karakterler ve yerlerin yaratılmasına sebep vermiştir.

1970'li yıllarda manga çizimleri büyük bir ilgi çekmiştir. Bu çizimlerin büyük bir çoğunluğu da animasyonlarda kullanılmıştır; özellikle Osamu Tezuka bir efsane ve "Manga'nın Tanrısı" haline gelmiştir. Eserlerinin ve diğer tasarımcıların da etkisiyle, anime günümüzdeki sanatın mutlak karakteristiklerini ve türlerini yaratmıştır. Mecha tarzı Tezuka tarafından şekil almış, Go Nagai ve diğerleri de geliştirmiştir. Yoşiyuki Tomino'nun katkısıyla da bir devrim gerçekleşmiştir. Gundam ve Macross gibi mecha animeleri 80ler'in klasikleri arasına girmiştir ve mecha türü anime günümüzde hala Japonya'da ve dünyada popülerdir. 1980ler'de anime Japonya'da ana görüş haline gelmiştir ve büyük bir üretime geçmiştir. Bununla beraber manga da popülaritesini Japonya'da ve dünyada zirveye taşımıştır. 1990lar'ın ortasında ve sonunda, ayrıca 2000ler'de anime tüm ülkelerde popüler olmuştur.
DİĞER ÇİZGİFİLMLERDEN FARKI:
Animeler normalde insanların anladığı şekilde çizgi filmler değillerdir. Çizgi film denilince insanların ilk aklına gelen Bugs Bunny, Tweety, Scooby Doo gibi çocuk zekasındaki animasyonlardır. Halbuki animeler her yaştan insan için yapılır ve gerçek hayatta olan veya olmayan hemen her şey onun konusu olabilir. Çizimleri çok farklı ve etkileyicidir. Hatta Japonya'da Prime Time denilen izlenme aralığına konan milyonlarca kişinin izlediği animeler de bulunmaktadır. Bazı animenlerin içerisinde çeşitli derecelerde cinsellik öğeleri de bulunmaktadır. Küçük izleyicilerin anlamayacağı sadece yetişkinlerin sezebileceği yapımlardır.
GÖRSEL ÖZELLİKLER:
Bazı animelerde karakterlerin büyük gözleri, uzun bacakları vardır. Bunu Japonlar'ın kısa boylu ve çekik gözlü olmalarının yarattığı bir komplekse bağlayarak açıklayanlar vardır ancak bu açıklama çizimlerin kökeninde batlı örnekler olduğunun bilinmemesinden kaynaklanır. İlk Walt Disney çizgi filmlerindeki karakterlerin büyük gözleri ve uzun bacakları vardı (Bambi vb.). Bu çizim tarzı bugün bazı batı animasyonlarında hala kullanılmaktadır. Örnek olarak Show TV ve TRT'de yayınlanmış olan Genç Pocahontas'ı ve İngiltere'de yapılmış olan Genç Robin Hood'u gosterebiliriz. Bu çizgi filmlerde de büyük gözleri, uzun bacakları olan karakterler kullanılmıştır ama bunlar anime değildir.

Walt Disney'den etkilenen Osamu Tezuka'nın yapmış olduğu animeler Disney'in bu tür çizimlerini kullanmışlardır ve bu uygulama bazı animelerde bugün de sürmektedir. Yani bu çizimlerin kökeni Japonların kısa olması değil, Walt Disney'in etkisidir. Bütün animelerde uzun bacak ve büyük göz kullanılmaz. Türkiye'de genelde sadece bu tür de olan animeler yayınlandığı için bu konuda bilgisi olmayan insanlar böyle sanmaktadır.

Japonlar'ın boy-göz takıntıları nedeniyle böyle şeyler yaptıklarına dönük inanç tamamen bir Aristo Mantığı'nın bir çıkarımıdır. Yani "biber acıdır, hayat da acıdır, demek ki hayat biberdir" gibi bir önermedir. Bu konuda doğru ve gerçek yorumlar yapabilmek için derin bir tarih ve psikoloji bilgisine ihtiyaç vardır. Uzakdoğu insanında böyle bir takıntı olduğu yadsınamaz. Japonya'da çoğu genç kız uzun topuklu ayakkabı giyer. Ama unutulmaması gereken bir şey varsa bunun sadece uzakdoğuya özgü bir takıntı olmadığıdır. Bu takıntı az veya çok yeryüzündeki bütün ülkelerde, bütün ırklarda vardır. Ama animelerde sadece büyük gözler uzun bacaklar değildir göze çarpan, çoğunluğunda bizim normal hayata verdiğimiz tepkiler mimikler ve jestler daha fazla abartılı bir görsellikle ifade edilir.
DÜNYA ANİMASYONUNDAKİ YERİ:
Türkiye'de bilinmemesine karşın birçok anime dünya çapında hayranlıkla izlenmekte ve değişik ülkelerdeki birçok saygın festivalde ödüller kazanmaktadır.

İlk renkli anime sinema filmi olan 1958 yapımı The White Snake Enchantress'ın Venedik, Meksika ve Berlin festivallerinde ödüller kazanmasının ardından dünya çapında söz sahibi olmaya başlayan animeler, uluslararası yarışmalardaki bu başarılarını her yıl daha da arttırarak sürdürmektedirler.

Anime'nin başarısına doğal olarak batılı animasyon şirketleri de kayıtsız kalmamaktadır. Uzun süredir batılı şirketlerle ortaklaşa birçok proje yapılmaktadır ve sonuçta ortaya mükemmel animeler çıkmaktadır. Buna Fransız-Japon ortak yapımı olan Mysterious Cities of Gold (Türkiye'de bilinen ismiyle Güneşin Oğlu Esteban) gibi birçok örnek sayılabilir. Ayrıca, batı animasyonun temsilciliğini yapan Disney de artık animelerin başarısını açıkca kabul etmektedir.

Bu nedenle, 1996 yılında yapılan Disney-Tokuma anlaşmasıyla Disney, Japon animasyonunun en büyük temsilcisi olan Studio Ghibli'nin anime filmlerinin dünya çapında dağıtımını ve pazarlanmasını üstlenmiştir. Ayrıca Disney, Studio Ghibli'nin hazırladığı anime filmlerinin üretim masraflarının bir kısmını karşılayarak bu filmlere yatırım yapmaya başlamıştır. Mesela Studio Ghibli'nin Tonari no Yamada-kun (My Neighbours the Yamadas) adlı filminin 2.4 milyar yen tutan üretim maliyetinin %10'u Disney tarafından ödenmiştir. Ayrıca Disney, anlaşma uyarınca dağıtımını üstlendiği Studio Ghibli filmlerinden olan Princess Mononoke'nin İngilizce dublajı için 2.4 milyon dolar harcayarak animelere vediği önemi bir kez daha vurgulamıştır.
MANGA

TARİHÇE:
Manga ya kısaca japon tarzı çizgiroman diyebiliriz.En popüler manga serilerinden olan one piece hakkında daha ayrıntılı bilgiye (site adı yazıyordu) adresinden ulaşabilirsiniz.

Japonya din ve kültür anlamında büyük ölçüde Çin’den etkilenmiştir. Özellikle 6. ve 7. yüzyıllarda yeni ve güçlü bir din olarak Budizm’in Japonya’da benimsenmesiyle birlikte, Budist tapınaklarının yapımını ve duvar resimlemelerini de beraberinde getirmiştir. Nara şehri bölgesinde bulunan Toshodoiji ve Horyuiji tapınaklarının duvarlarına ve tavanın arkasına İnsanları ve hayvanları konu alan çok çeşitli karikatürler yapılmıştır.

Japonya’nın bilinen ve tarihi kayıtlara geçmiş ilk karikatürler, 12. yüzyılın başlarında, Toba adında bir Budist rahip tarafından çizilen Chojugiga (Hayvan Yazıları)dır. Öyküsel ve resimli bu çalışmalar Japonların kendi mizah anlayışlarını da ekledikleri Çin sanatından köklerini almıştır. Chojugiga gibi resimli yazıların, Japon öyküsel çizgi roman sanatının hayatta kalan en eski örnekleri arasında olduğu kabul edilmektedir. Resimler ve yazılar günümüz çizgi romanlarındaki gibi sayfaların ya da çizimlerin çerçevelere bölünerek kullanılmasa da, bir sürekliliği sağlayacak şekilde, uzun bantlar halinde resimlenmiştir. Bütün kültürlerdeki ilk sanat türlerinde olduğu gibi, birçok erken dönem Japon resimli öyküsü de dini temalar içermektedir. Fakat konuların ciddiyeti sanatçıların mizahi yaklaşımını etkilememiştir. 1192-1333 yılları arasında süren Kamakura dönemi sırasında yaşanan savaşın tüm ülkede en yoğun olduğu zamanlarda resimler, Budist inancın altı dünyası olan cennet, insanlar, dev tanrılar, hayvanlar, aç hayaletler ve cehennemi betimlemek için yapılmıştır. Görüntüleri deforme edilen şeytanların insanları korkutması, karnı aç yaratıkların cesetleri ve pislikleri yemesi, hastalıkların ve deliliğin ölümlülerin evlerine girmesi, garip ve sakat insanlarla çok korkunç bir dünya tasvir edilmiş ama sanatçılar bunları mizahi karikatürler gibi çizmişlerdir.

Edo Dönemi'ndeki tahta blok basımıyla, dünyanın bilinen ilk “çizgi roman kitapları” basılmıştır. İlk dönem dini resimlerde olduğu gibi ardışık panelleri ve sözcük balonlarını içermeyen, fakat yirmi sayfalık ipli cilt veya akordeon katlama tarzıyla bağlanmış bu kitapların yapımı ve çoğaltılması ilerleyen yıllar boyunca geliştirilmiş ve halk tarafından çok sevilmiştir. Bu örneklerden en ünlüleri 1702 yılında “Hayvan Yazıları”nın devamı niteliğinde bir eser ortaya koyan Shumboku Ooka’nın Toba Resimleridir (Toba-e). Tek renk basılan ve kitapçık haline getirilen Toba-e’lerden binlerce basılmıştır. İçindeki tek renk çizimleri renklendiren okuyucular tarafından çok tutulmuştur.


Manga çiziminde surat1853 yılında Amiral Perry tarafından yönetilen Amerika Birleşik Devletleri Donanması kendi kabuğuna çekilmiş olan Japonya’yı Batı ile ekonomik ilişkiler kurması için zorlamıştır. Elli yıl içerisinde feodal bir krallıktan çağdaş ve batılı bir topluma dönüşmeye başlayan Japonya’da sanat da dahil olmak üzere yaşamın bütün dallarında bir devrim yaşanır. Frederic Schodt bu durumu şöyle ifade etmektedir: “Japonyadaki toplumsal düzen ve teknoloji, karışıklıklarla ve çelişkilerle beraber geldi. İki kılıçlı eski Samuraylar palto ve melon şapka giymiş bir şekilde caddelerde dolaşmaya, eskinin vejetaryenleri de biftek yemenin yüceliklerini övmeye başlamıştı. Japonya’da binalara girerken ayakkabıları çıkarma geleneğine sadık kalan Japonlar bu kez ilk trenlerine binerken de garda ayakkabılarını çıkarmışlar ve gidecekleri yere vardıklarında ayakkabıları olmadığını görünce şoke olmuşlardı.”

Japonya’da, Avrupa tarzı çizgi romanlar İngiliz Charles Wirgman (1835-1891) ve Fransız George Bigot (1860-1927) tarafından tanıtılmıştır. Japonya’da “Wakuman” olarak anılan Wirgman, “Resimli Londra Gazetesi” için 1857 yılında Japonya’ya muhabir olarak gönderilmiştir. Bu ülkede bir evlilik yapan ve yaşamı boyunca Japonya’da kalan Wirgman kendini yetiştirmiş yetenekli bir sanatçı olarak tanınmıştır. Çağdaşlık bağlamında önemli değişimlerin yaşandığı Japonya’da karikatür ve çizgi roman sanatının en önemli dönüm noktalarından biri olarak nitelendirilen bir ilk gerçekleştirilmiş, İngiltere’de “British Punch” olarak bilinen derginin “Japan Punch” uyarlaması Charles Wirgman tarafından yayınlanmıştır. Gülmece içerikli “Japan Punch” dergisi Yokohama’da yaşayan yabancı topluluk için hazırlanmış, fakat daha sonra Japonlar için yeni bir mizah ve tarz sahibi olan bu dergi Japonca’ya çevrilerek basılmaya başlanmıştır. Japan Punch, içerik olarak yabancı topluluğun dışındaki yaşantıyla fazla ilgilenmemiş, tipik İngiliz davranış biçimlerini resimlemiştir. Zamanla Japon toplumunun yaşantısıyla ilgilenmeye başlayan Wirgman, Japon toplumunun modern hayata uyum sağlama sürecini eğlenceli fakat küçük düşürmeyen bir yaklaşımla çizmiştir. Japonlar için çizgi roman konusunda önem taşıyan ikinci isim Fransız George Bigot’dur. Bigot’nun Japon geleneksel hayatına bağlı olarak yaşadığı, örneğin kimono ve sandalet giydiği ve bir geyşayla evli olduğu bilinmektedir. 1887’de Japon toplumunu eleştiren karikatürler çizdiği dergisini yayın hayatına geçirmiştir.

1900’lerin başında Amerikan gazetelerinde yaygınlaşmaya başlayan çizgi bantların ve çizgi roman parçalarının etkisinde kalan japon çizerlerden biri olan Kitazawa, ilk sürekli karakterli Japon çizgi roman dizisini yaratmıştır. ”Togosaku to Mokube no Tokyo Kembutsi” adındaki çizgi roman parçaları Birleşik Devletler’deki benzerlerini örnek alan renkli pazar eki “Jiji Manga” dergisinde yayınlanmıştır. 1920’lerde Japonya’da siyasi ve toplumsal düşünce tarzlarında özgürleşmenin günlük yaşama taşındığı görülür. Amerikan etkisi, müzikten modaya ve dekorasyona kadar güncel olan her şeyde kendisini göstermeye başlamıştır. Bu dönemde çizgi roman sanatçıları, yozlaşma eğiliminde olan toplumu resmetmişlerdir.

Japonya’nın modern yaşama geçme çabası beraberinde ekonomik ve toplumsal bunalımları getirmiştir. Bu dönemde birçok entellektüel sanatçı, işçi sınıfı için propaganda amaçlı karikatür ve çizgi roman üretiminde bulunmaları için seçilmişlerdir. 1917’deki Rus Devrimi’nin başarısı Japonya’da benimsenmeye başlandığında, 1920 ve 30’lu yıllarda Japonya’da kurum karşıtı bir sanatçı olmak Marksist olmak anlamına gelmiş ve yetişkinler için hazırlanan kısa politik çizgi bantlar oldukça güncel olmuştur. Yeni bir güncel kültür ve çalışanlar sınıfı oluşmuş, feminist hareketler başlamış ve ekonomik eşitsizlik, politik adaletsizlik gibi sorunlar eleştirilerin hedef noktası olmuştur. Sol görüşlü sanatçılar tarafından Japon Manga Sanatçıları Federasyonu (Nihon Mangaka Renmei) gibi bazı bağımsız manga federasyonları kurulmuştur. “Musansha Shimbun” (Proleter Haberleri) ve “Senki” gibi dergiler düzenli olarak “Japonya Proleter Sanat Takımı” gibi sol gruptaki sanatçıların radikal görüşlü eserlerine yer vermiştir.

Son yıllarda görsel pop kültürün geleceğiyle ilgilenen herkesin dikkatini çeken japon çizgi romanları, Japon kültürüyle ve Japonya'nın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yaşadığı zor koşullu dönemle iç içe geçmiş durumdadır. Bu dönemde Japon çizgi romanı bir tür evrim geçirmiş ve çok farklı türler ortaya çıkmıştır. Japonya'da savaş sonrası tüm ülkeye egemen olan ağır hayat şartları, ekonomik güçlükler ve kağıt sıkıntısı nedeniyle yayınevlerinin okuyucularına ulaşabilmek için kiralık manga uygulamasını başlamasına sebep olmuştur. "1950'lerin ortasında manga kiralayan dükkanların (kashihonya) sayısı hızlı bir artış gösterdi ve otuz bin dükkana ulaştı. İsteyenler on Yen karşılığında istedikleri bir kitap veya dergiyi iki günlüğüne kiralayabilmekteydiler. Shadow (Kage) (Gölge) ve Street (Machi) (Sokak) zamanın en büyük iki kiralık ‘manga’ dergisi oldular. 1956-59 yılları arasındaki kiralık ‘manga’ların her biri ayda yaklaşık yüz altmış bin genç erkek tarafından okunmaktaydı."

GÜNÜMÜZDE DURUM:
Günümüzde, Japon çizgi romanlarının en bilinen şekli öykülü çizgi romanlardır. İlk defa çizgi roman dergilerinde seri halde yayınlanmış daha sonra da kitap haline getirilmişlerdir. Hepsinin tamamı binlerce sayfa uzunluğuna erişmektedir. Birçok Japon çizgi romanının ilk defa görüldüğü çizgi roman dergileri birbirinden ayrı türler olarak, genç erkekler, genç kızlar, yetişkin erkek ve kadınlar için hazırlanmıştır. Ancak günümüzde hepsi, giderek artan değişik kültürlerdeki okuyucu kitleleri tarafından okunmaktadır. Amerikan çizgi romanlarıyla aralarında çok az benzerlik vardır. Mangaların en büyük farkları, çok sayıda sayfaya sahip olmalarıdır. Amerikan çizgi romanları genellikle 30-50 sayfa kadar basılırken, Japonya’da haftalık bir çizgi roman dergisi yaklaşık 400 sayfa olarak basılmaktadır.

Japon kitap piyasasının % 30'unu kapsayan Manga endüstrisi ayrıca önemli bir ekonomi faktörü olmuştur. İstatistiklere göre her Japon yılda on beş Manga almaktadır. Buda ekonomiye yılda iki yüz elli milyar Yen (otuz bir milyar YTL) gibi büyük bir katkı yapmaktadır.

Ayrıca ülkemizde de artık manga okunma sayısı artmıştır. Bir çok anime/manga sitesi İngilizce, Fransızca ve Japonca'dan, Türkçe'mize çeviriler sunmaya başlamıştır.


kaynak:wikipedi=)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Ceza Bilgin
Hogwarts Müdürü/Tılsım Prof./Hufflepuff Bina Sorum.
Hogwarts Müdürü/Tılsım Prof./Hufflepuff Bina Sorum.
Ceza Bilgin


Erkek
Mesaj Sayısı : 610
Yaş : 34
Rp Yaşı : havadan sudan
Savaş Tarafı : kötülük
Asa : Siyah'ın Aydınlığı
Animagus : ...
Patronus : ...
Durum : Anime & Manga Araniyor
Kayıt tarihi : 29/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue100/100Anime & Manga Empty_bar_bleue  (100/100)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePtsi Mart 31, 2008 7:18 pm

yine mi anima ya sende her tarafta bunlardan bassediyon ya
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Alassea Snape
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Alassea Snape


Kadın
Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 30
Rp Yaşı : Mercury
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : ölüm yiyen
Animagus : ...
Patronus : ...
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue2/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (2/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePtsi Mart 31, 2008 7:20 pm

ne biliyon yaa belki bilenler vardır alla alla
madem istemyosun yazma başlığa
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Diane Kruger
Uçuş Profesörü
Uçuş Profesörü
Diane Kruger


Kadın
Mesaj Sayısı : 154
Yaş : 38
Rp Partneri : ..........
Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Asa : İyiliğin Büyüsü
Animagus : ...
Patronus : ...
Durum : Anime & Manga A-1
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue10/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (10/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeSalı Nis. 01, 2008 12:17 am

çok güzel olmuş bence çok severim Animeleri

Favorim; Naruto
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Emily B. DoUrden
Hogwarts Müdüresi/Gryffindor Bina Sorum./Baş Ölüm Yiyen
Hogwarts Müdüresi/Gryffindor Bina Sorum./Baş Ölüm Yiyen
Emily B. DoUrden


Kadın
Mesaj Sayısı : 560
Yaş : 32
Rp Yaşı : 22
Rp Partneri : Drizzt DoUrden-aşqum-kocacım xD
Savaş Tarafı : || Death Eaters ||
Asa : Şansın Öpücüğü
Animagus : Aslan
Patronus : Aslan
Durum : Anime & Manga Stresli
Kayıt tarihi : 28/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue100/100Anime & Manga Empty_bar_bleue  (100/100)
Özel Yetenek: Veela

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeSalı Nis. 01, 2008 11:46 am

Anime & Manga Photo-dibujando-animeAnime & Manga Anime_07Anime & Manga Anime2zc5


Anime & Manga 888f3bbd70171a08828a34ff0484532b_Free_Japanese_Anime_Screensaver



ben animelere bayılırım Razz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://jesse-fan.turkforumpro.com/
Alassea Snape
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Alassea Snape


Kadın
Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 30
Rp Yaşı : Mercury
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : ölüm yiyen
Animagus : ...
Patronus : ...
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue2/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (2/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeSalı Nis. 01, 2008 3:27 pm

Prof.Diane Kruger demiş ki:
çok güzel olmuş bence çok severim Animeleri

Favorim; Naruto

narutooo narutoyu seviyomusunnn
ben bayılıyorumm lol!

en sevdiğin karakter kim?

benim Temari
En sevdiğim karakterler aşağıda =)

Spoiler:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Marguetta Black
Şifacı
Şifacı
Marguetta Black


Kadın
Mesaj Sayısı : 51
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : ölüm yiyen
Animagus : ...
Patronus : ...
Kayıt tarihi : 30/03/08

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeSalı Nis. 01, 2008 4:36 pm

Evet,bencede animeler çok güzel.Emo'ya geçmeden önce anime kullanırdım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Diane Kruger
Uçuş Profesörü
Uçuş Profesörü
Diane Kruger


Kadın
Mesaj Sayısı : 154
Yaş : 38
Rp Partneri : ..........
Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Asa : İyiliğin Büyüsü
Animagus : ...
Patronus : ...
Durum : Anime & Manga A-1
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue10/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (10/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeSalı Nis. 01, 2008 4:41 pm

en sevdiğim
Hinata
Anime & Manga Naruto_and_Hinata_2_by_dannex009
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Alassea Snape
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Alassea Snape


Kadın
Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 30
Rp Yaşı : Mercury
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : ölüm yiyen
Animagus : ...
Patronus : ...
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue2/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (2/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeSalı Nis. 01, 2008 4:49 pm

Hinata-chan =)

Hinata I love you Naruto =)=)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Oliver Wood
Baş Seherbaz
Baş Seherbaz
Oliver Wood


Erkek
Mesaj Sayısı : 81
Yaş : 31
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Asa : Özgürlük sevdası
Animagus : ...
Patronus : ...
Durum : Anime & Manga Ak
Kayıt tarihi : 30/03/08

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeÇarş. Nis. 02, 2008 7:06 pm

Naruto



Anime & Manga A74_naruto


Anime & Manga Naruto-028
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Alassea Snape
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Slytherin 1.sınıf öğrencisi
Alassea Snape


Kadın
Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 30
Rp Yaşı : Mercury
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : ölüm yiyen
Animagus : ...
Patronus : ...
Kayıt tarihi : 30/03/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue2/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (2/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePerş. Nis. 03, 2008 5:22 pm

Haku da var bilirsiniz.
Abim Haku'nun hastası =)
Herkez hakuya kız diyo beni deli ediyo...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir




Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePaz Nis. 06, 2008 2:07 am

Marguetta Avril Black demiş ki:
Evet,bencede animeler çok güzel.Emo'ya geçmeden önce anime kullanırdım
Evet aynen bende.Anime kullanmazdım ama çok severdim şimdi Emo takılıyorum.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir




Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePaz Haz. 29, 2008 10:19 pm

Animeleri çok severiiim. Hem de ölye böyle değil. Hem çiziyorum hem izliyorum hem de manga okuyorum Very Happy En sevdiğim 5 anime: Sailormoon, CCS, Death Note, Bleach ve Naruto... Daha sayarım belki 100 ü bulur ama xD Death Note seven var mı başka Very Happy Şimdiden söyleyeyim 'L' forever Very Happy afro Cool xD
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kane Yei Yamaguchi
Sihir Tarihi Profesörü
Sihir Tarihi Profesörü
Kane Yei Yamaguchi


Kadın
Mesaj Sayısı : 37
Rp Yaşı : 22
Rp Partneri : Hıı,en kısa sürede Kwon'mla gelecemm
Savaş Tarafı : Tarafsız
Asa : ~~Güzelliğin Nefreti~~
Animagus : Ejderha (japiyiz şurda)
Patronus : Kelebek Razz
Durum : Anime & Manga Geveze
Kayıt tarihi : 08/08/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue9/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (9/10)
Özel Yetenek: Görücü

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimeCuma Ağus. 08, 2008 11:15 pm

AAaaa.Death Note.Bayılırm.Hakkında komik resimler vardı bende.
Anime & Manga Aniart10
................................................
Anime & Manga Aniart11


Tabi bunların yanında FMA ve Sailor Moon'uda unutmamak lazım.Code Geass,Lovely Complex,Hellsing (Tavsiye derm),Basilisk bide Naruto var Very Happy lol!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
minevra snape
Gryffindor 1. sınıf öğrencisi
Gryffindor 1. sınıf öğrencisi
minevra snape


Kadın
Mesaj Sayısı : 18
Yaş : 29
Rp Yaşı : 11
Rp Partneri : yok
Savaş Tarafı : Ö.y Vve Gryffindor'um xP)
Asa : Aydınlığın Işığı
Animagus : sibirya kurdu
Patronus : ...
Durum : Anime & Manga Sinsi
Kayıt tarihi : 08/11/08

Character Shett
Büyü Gücü:
Anime & Manga Left_bar_bleue10/10Anime & Manga Empty_bar_bleue  (10/10)
Özel Yetenek:

Anime & Manga Empty
MesajKonu: Geri: Anime & Manga   Anime & Manga I_icon_minitimePaz Kas. 09, 2008 12:46 pm

evet,bende seviyorum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Anime & Manga
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük Akademisi :: Rp Dışı :: Sohbet Alanı-
Buraya geçin: